Sinds 1972 wordt er gezweefvliegd bij de Kortrijk Flying Club. In het begin vanop het vliegveld van Kortrijk-Wevelgem, later in Amougies en Valenciennes (Fr). Tegenwoordig hebben we met de zweefvliegsectie van de Kortrijk Flying Club geen vaste uitvalsbasis meer voor het zweefvliegen. Wel hebben we nog een zweefvliegtuig dat door verschillende leden gevlogen wordt vanop vliegvelden in binnen- en buitenland, vooral voor wedstrijden en meerdaagse stages.

De belangrijkste activiteit nu is het motorzweven (TMG) vanop onze oorspronkelijke thuisbasis, het vliegveld van Kortrijk-Wevelgem.

Een TMG of Touring Motor Glider is een gemotoriseerd zweefvliegtuig waarmee men autonoom kan opstijgen.

Om met een TMG te mogen vliegen dient de piloot over een SPL (zweefvliegvergunning) of een PPL of LAPL(A) (motorvliegvergunning) te beschikken.

De zweefvliegsectie van de KFC biedt een opleiding TMG aan met onze Super Dimona.

Op vrijdagavond 27 maart is er een info avond rond zweefvliegen en TMG. Deze avond wordt in bijna alle Vlaamse zweefvliegclubs georganiseerd.
Bij de KFC ben je welkom vanaf 19u in ons clubhuis onder de toren op het vliegveld van Kortrijk-Wevelgem (Luchthavenstraat in Wevelgem)