DE KORTRIJK FLYING CLUB VOORSTELLEN

 

 

Onze vereniging, terug te vinden op de luchthaven van Kortrijk – Wevelgem, werd in 1969 opgericht door een groepje vliegfanaten. Sindsdien is ze geëvolueerd tot een volwaardige vliegclub uitgebreid met een door de Belgische Luchtvaartadministratie (BCAA) erkende vliegschool voor vliegtuigen.
De Kortrijk Flying Club was de eerste Belgische vliegschool, te worden erkend volgens de Europese richtlijnen.
Een vloot van goed uitgeruste en – onderhouden vliegtuigen voor zowel training als uitstappen maken het mogelijk om dagelijks vanop een verharde startbaan van 1.900m onze vliegdroom waar te maken.

Naast de strakke scholingsvereisten, kan men bij ons ook van een zekere bewegingsvrijheid genieten, uiteraard mits het in acht nemen van de algemene en lokale reglementen. Er is geen verkeersleiding maar AFISO’s (Aerodrome Flight Information Service Officers) verschaffen u vanuit de verkeerstoren alle noodzakelijke informatie.

 

WIJ GELOVEN DAT VLIEGEN VEILIG IS, AANGENAAM EN VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK MOET ZIJN

 

Daarom bieden wij u het volgende aan:

  • De mogelijkheid om te leren vliegen op een economische manier.
  • binnen een zeer levendige clubgemeenschap.
  • Een professionele en aangename omgeving.
  • Een uitgebreide vloot van vliegtuigen van zowel trainingstoestellen als reistoestellen. Twee toestellen zijn geschikt voor instrument vliegen (IFR).
  • Een theoretisch trainingsprogramma dat u voorbereidt op het theoretisch examen bij het DGLV.
  • Professionele (en geduldige) instructeurs die u op uw ritme begeleiden tot het behalen van de licentie van Privaat Piloot.

Wat is de volgende stap? Contacteer ons en u bent zeer snel in de cockpit.